НОВА ТВ НА ЖИВО

НОВА ТВ НА ЖИВО

Нова телевизия е българска частна национална телевизия, която стартира на 16 юли 1994 г. в София като ефирен регионален телевизионен канал. Първият кадър в програмата на телевизията е българският игрален филм „Всичко е любов“ от 1979 година. Отбелязва се и излъчването на първата новинарска емисия „Календар“ на 7 август 1995 г. и първият брой на сутрешния блок „Почна се“ на 17 септември 1997 г​​.

С времето телевизията е променила своята идентичност, като от юни 2016 г. се изписва като NOVΛ/NOVA, а преди това е позната като НТВ, Nova Television и NTV. Нова телевизия е част от Нова Броудкастинг Груп и от януари 2021 г. преминава под собствеността на Юнайтед груп​​. Сред каналите на Nova Broadcasting Group са и Kino Nova, Nova News, Nova Sport, DIEMA, Diema Family и Diema Sport, които са собственост на същата група​​.

През 2020 година, според годишния доклад на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, новините на NOVA са се наредили на първо място като най-предпочитан източник на информация в класацията на информационните сайтове в България​​.

ГЛЕДАЙ НОВА ТВ НА ЖИВО:

Уеб сайтРейтингГледай безплатно
1NOVA.BG**********
2Tvmaniabg.com**
3Seirsanduk.com**
4Gledaitv.live**
5Bg-gledai.com**

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *