Къде да гледаме Черешката на тортата
„Черешката на тортата“ се завръща на екран. Този сезон ще бъде много по-различен и ни очакват множество неочаквани изненади. В студиото на „Събуди се“ шеф Иван Манчев разкрива повече за тях.
„През последните 14 години „Черешката на тортата“ със сигурност е променила виждането на зрителите за храната. През мен, през моята взискателност и чрез това, което съм споделял – че храната е мисъл, отношение, съчетание на продукти и подправки. Всичко трябва да си подхожда и не можеш да го слагаш произволно. В „Кошмари в кухнята“ показваме отношението към бизнеса, а в „Черешката на тортата“ – отношението към храната. Двете предавания имат общи черти, но се различават по сюжет“, споделя шеф Манчев. Той добавя, че разликата с първите сезони на предаването е в това, че участниците сега се съобразяват повече с неговите коментари и забележки. „В началото не знаеха колко съм строг. Но както преди, така и сега участниците се стараят много и им благодаря. Показват открито себе си и философията на живота си. Този сезон ще бъде изключително интересен, защото включихме много различни теми и продукти, с които участниците да готвят. Ще готвим на открито, ще обиколим цяла България. Ще ги поставяме в неудобни ситуации. Аз ще готвя пред тях, а те ще трябва да повторят моята рецепта. Някои се справиха, а други – не. Когато ги извадиш извън зоната им на комфорт, участниците леко се стресират. Но всеки човек носи в себе си някаква кулинарна идея.“
Шеф Манчев разкрива, че темите, които ще задава на участниците, включват различни продукти, които те задължително трябва да използват. Той показва рецепти, които те трябва да повторят и сервират пред гостите. „Ще ги предизвикаме да готвят на поляни, в гората. Получи се много добре. Мисля, че зрителите много ще харесат новия сезон, защото е различен от предишните. Спомням си как в миналото някои от участниците плакаха, защото участват повече от веднъж, но не успяват да спечелят плакета. Със сигурност има напрежение, но най-важното е да покажат себе си. Да покажат отношението си към храната така, както я виждат. Няма по-хубаво от семейната маса, която събира всички и позволява разговори с близките. В „Черешката на тортата“ показваме именно семейните традиции. Започваме в понеделник в Казанлък с една певица, която всички много харесват.“