Още няма обвиняем за убийството на детето в Момчилград

19.12.2017 16:28 578 Коментари: / Добави коментар Синя лампа

Не е разкрит извършителят на убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград, в ареста за 72 часа е майката, специалисти от Главната дирекция на националната полиция ще пристигнат в Кърджали, за да поемат случая.

Днес в Окръжната прокуратура в Кърджали пристигнаха главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Цацаров заяви, че към момента е назначена съдебно-медицинска експертиза, заключението се очаква към края на деня.

Установено е, че детето е починало след задушаване чрез притискане, а след това главата му е омотана с тиксо. Трима лекари работят по експертизата, двама са от Пловдив и един от Кърджали. Назначена е и комплексна експертиза - на ДНК и дактилоскопна.

Във връзка сме с Института по криминалистика и криминология на МВР и чрез ръководството на министерството сме осъществили необходимата координация, за да може до довечера или най-късно утре сутринта ДНК-експертизата да бъде готова, посочи главният прокурор.

Предстои назначаването на още една съдебно-медицинска експертиза, както и психиатрична, съдебно-техническа експертиза на мобилни телефони и преносим компютър ще потегли за София още днес и тя ще бъде извършена в рамките на максимум 48 часа, уточни той.

В момента се прави допълнителен оглед в апартамента, веднага след това предстои следствен експеримент с участието на майката, тя ще бъде подложена и на съдебно-медицинска експертиза. „Необходимо е координацията на местната полиция, както и на хората от Главната дирекция да бъде поета от по-опитни специалисти. До края на деня в Кърджали трябва да пристигне началникът на отдел „Убийства“ при Главната дирекция на националната полиция и началникът на отдел „Криминална полиция“. Това са максималните и най-добрите сили, с които разполагаме, целта е да разкрием убийството в рамките на съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени“, каза Цацаров.

До момента не е повдигнато обвинение срещу майката за убийство, тя е обвинена в престъпление по член 182 от НК заради това, че е оставила без надзор детето и поради това е задържана за 72 часа.

Вече е възможно близките да приберат тялото на момиченцето и да организират погребението. „Не с призив, а с молба искам да се обърна към гражданите на Момчилград, в тази ситуация не мога да призовавам за разбиране. Единственото, което моля, е търпение – не безкрайно, а необходимо, за да можем да си свършим работата както ние, така и МВР. Мога да ги уверя, че се работи изключително усилено, действията, които се предприемат, са планирани. Не става дума за действия на лице, което е неустановен убиец или може да представлява някаква огромна заплаха за реда и сигурността в града. Става дума за един кръг, който малко или много се стеснява с всеки изминал час, работим по много версии“, заяви главният прокурор. Неговото изявление днес пред журналисти се оказа първата официална информация по случая след дългото мълчание на Окръжната прокуратура и полицията в Кърджали.

Напрежението в Момчилград продължава, местните хора настояват за отговори. /БГНЕС

 

Тагове: криминално
Споделете в:

Коментари

Топ новини

Запали се старото сметище на Велинград
23.08.2019 16:45 689
Запали се старото сметище на Велинград

Старото сметище на Велинград се запали тази нощ. Кълба от дим притесниха живеещит...

Пожарът край Ветрен засегна площ от 1000 дка
23.08.2019 16:43 385
Пожарът край Ветрен засегна площ от 1000 дка

Пожарът край Ветрен е засегнал площ от хиляда декара. Над 300 декара от тях е шир...

82-ма гранични полицаи положиха клетва днес
23.08.2019 16:18 494
82-ма гранични полицаи положиха клетва днес

Гранична полиция ще приеме в редиците 82-ма нови служители. Те положиха днес клет...

ТМ+

Какво дава кафето на хората?
23.08.2019 09:04 183 TM +
Какво дава кафето на хората?

Кафето е основна част от ежедневието за мнозина. Докато някои започват деня си с ...

Пълните хора понасят жегите по-добре
21.08.2019 11:23 219 Човек
Пълните хора понасят жегите по-добре

Хората с наднормено тегло се чувстват по-добре в периоди на необичайна топлина, т...

Ако се чувствате потиснати - отидете в парка
20.08.2019 12:02 132 Човек
Ако се чувствате потиснати - отидете в парка

Ако живеете в града и се чувствате тъжен, идете в близкия парк. Този съвет дават ...

Учени: Горещите вълни ще стават все по-дълги и по-смъртоносни
20.08.2019 09:52 468 TM +
Учени: Горещите вълни ще стават все по-дълги и по-смъртоносни

Летата в Северното полукълбо ще бъдат с опасно по-дълги горещи вълни, суши и дъжд...